Fotokunst

Det å fotografere betyr «å tegne med lys», og ordet har gresk opprinnelse. Fotografi er noe som har blitt mer og mer tilgjengelig, men mindre og mindre akseptert som en kunstform mens årene har gått. Hvorfor er dette tilfelle? Er det fordi det å ta bilder regnes som enkelt? Skal kunst være vanskelig?

Hva er egentlig fotokunst?

Alle fotografier kan teknisk sett være fotokunst. I dagens samfunn finnes det en stor forskjell mellom reportasjefotografi og kunstfotografi. Dette er en av grunnene til at du kan studere de ulike typene fotografi på skoler og universitet. Dette fordi reportasjefotografi skal fortelle en historie, mens kunstfotografi åpner opp for tolkning av den som ser på bildet.

Det finnes en rekke måter å fotografere på, digitalt og analogt er hovedmåtene, men man kan også bruke ulike filtre for å få en spesifikk effekt. Dette er noe som alltid har vært populært.

Det finnes mange som oppbevarer fotokunst for å sikre det for framtiden. Dette gjør at de kan selges i framtiden for en høyere sum.

Hvordan begynne med fotokunst?

Den enkleste måten å begynne med fotokunst på er nok det å bruke din egen smarttelefon. De aller fleste har smarttelefon i dag, og det er bare å begynne å leke seg. Er det noe spesielt du liker å ta bilder av? Prøv deg på å bli flinkere på det. Liker du å redigere bilder i Photoshop? Det er jo også en kunst i seg selv. Når det kommer til fotokunst kan du gjøre det så enkelt eller så vanskelig som du selv vil.

Mange mener at det å fremkalle sine egne bilder er den ultimate måten å drive med fotokunst på. Dette er noe som stadig debatteres. Det regnes som en måte å redigere bildene sine på også. Hva mener du om dette? Er analogt mer kunst enn digitalt foto?