Norske fotografer

Det finnes en rekke norske fotografer som har gjort det utrolig stort både i Norge og i utlandet. Her skal du bli introdusert for noen av dem:

Morten Krogvold

Dette er en av de mest kjente portrettfotografene i Norge. Han har holdt utstillinger i hele verden og tatt en rekke portretter av kjente mennesker. Han har en imponerende liste når det kommer til kollektivutstillinger og separatutstillinger. Han har hatt utstillinger nesten hvert eneste år siden 1980. I tillegg har han publisert en rekke bøker der du kan se hans livsverk av portretter. Dette er noe han har spesialisert seg på, og han er absolutt en av de beste i verden på dette.

Per Fronth

Dette er en fotograf som faktisk også er en billedkunster. Han blander de to mediene sammen. Han har fått en rekke bilder stilt ut i USA, Frankrike og faktisk i Kristiansand. Han er også en del av en rekke store kjendisers private samlinger, blant annet Sting og Al Gore. Han er flink til å ta bestillinger og jobber ofte sammen med store organisasjoner for å lage kunst som passer til deres behov.

Andrea Gjestvang

Andrea er kjent for sine reportasjefotografier, som har vært så sterke og utrolige at de har blitt sett som kunstfotografi. Hun har vunnet årets bilde og en rekke andre konkurranser både internasjonalt og i Norge. Hun har ikke utgitt noen bøker ennå, men vi er sikker på at dette kommer ganske så snart.

Tom Sandberg

Tom var en fotograf som virkelig har jobbet for kunsten. Før sin død ble han regnet som en av de mest sentrale kunstnerne i norsk historie. Han fokuserte på å fotografere i sort-hvitt. Han har også tatt bildene til en rekke kjente albumplater opp igjennom tidene. Han har rett og slett en imponerende diskografi som fotograf.

Dette er bare noen av de norske fotografene du bør sjekke ut!