Ulike former for kunst

Når du tenker på kunst, hva er det det første du tenker på? Er det malerier i et museum? Er det et band som spiller live på scenen? Kanskje det er din favorittforfatter?

Vi anbefaler deg jo absolutt å sjekke ut alle kunstformer, for det kan være du finner noe du liker. Det aller beste er jo å prøve dem selv, men det å se, lese eller høre på dem kan også gi deg uventet inspirasjon.

Musikk

Musikk har vært regnes som kunst nesten helt fra starten av. Det finnes så mange måter å uttrykke seg på innenfor musikk at det nesten er umulig å vite hvor man skal begynne. Det å kunne spille et instrument i seg selv er jo en kunst.

Skulptur

Dette er noe vi har fysiske bevis på at har eksistert utrolig lenge. Det er nok en mer døende disiplin innenfor kunsten i moderne tider ettersom det er ganske tidkrevende. Skulptur er noe man ikke helt greier å sette å pris på før man har prøvd å lage en skulptur selv. Det er så utrolig vanskelig!

Litteratur

Som med kunst generelt så prøver også litteraturen å fremkalle en følelse eller spesifikke tanker. Det er en måte å fortelle litt mer om sine egne meninger og opplevelser på en måte som andre kan relatere til. Dette er også en måte som er mer allment akseptert som kunst.

Arkitektur

Arkitektur regnes som både kunst, men har også en del med fysikk å gjøre. Dette fordi det skal se estetisk fint ut, men samtidig være brukbart. Bygninger i det offentlige rom har ofte et spesielt design som er laget til å være både estetiske og ha en offentlig brukbarhet. Eksempler på dette er sykehus, biblioteker og andre offentlige institusjoner.

Scenekunst

Dette regnes som en utøvende kunst. Det kan være dans, sang eller å fremføre et teaterstykke.

Dette er bare noen av de kunstformene som finnes der ute!